Home Arbeidsmediation Stress, burn-out en re-integratiecoaching Coaching Contact

Arbeidsmediation

Arbeids- en zakelijke mediation

Een goed gesprek kan veel ellende voorkomen

Werk is één van de belangrijkste aspecten van ons leven. Werk geeft zekerheid en structuur. Een verstoorde arbeidsrelatie betekent een onzekere periode en kan diep ingrijpen, zowel bij de werknemer als de werkgever. Het is voor alle partijen beter wanneer je het in alle redelijkheid met elkaar eens kan worden. Schakel daarom tijdig een arbeidsmediator in, bij voorkeur vóórdat een kwestie een diep conflict wordt.

Arbeidsconflicten

Een arbeidsconflict kan zich afspelen tussen een werkgever en medewerker, maar ook bij partners en vennoten onderling. Veel voorkomende oorzaken van arbeidsconflicten zijn onduidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden, gebrek aan waardering en miscommunicatie.

Bij arbeidsmediations zien we vaak dat een verstoring in de communicatie zijn weerslag heeft op de (werk)relatie. Om dan samen naar een oplossing te zoeken kan voelen als een brug te ver. Maar juíst met arbeidsmediation kan die vastgelopen communicatie worden omgezet in overleg waarin weer oog is voor elkaars belangen. Een enkel gesprek met een arbeidsmediator erbij kan al nieuwe inzichten opleveren en de zaken vlot trekken.

Als mediator help ik je om je gehoord te voelen maar ook om de ander te horen en om te zoeken naar oplossingen die in jullie gezamenlijk belang zijn. Soms leidt dit tot nieuwe inzichten en afspraken hoe de arbeidsrelatie voortgezet kan worden. Soms ook tot afspraken waarmee de arbeidsrelatie zodanig beëindigd wordt dat pijn, teleurstelling en woede worden omgezet in acceptatie, financieel haalbare afspraken en een integer afscheid.


Zakelijke conflicten

Zakelijke conflicten lenen zich ook uitstekend voor mediation. Denk daarbij aan kwesties tussen leveranciers en afnemers of bij samenwerkingsverbanden en contractuele verplichtingen. Een centrale vraag bij deze mediations is vaak hoe de relatie in de toekomst het best vorm gegeven kan worden.


Redenen om voor mediation te kiezen

  • Gericht op oplossing in plaats van strijd, doorbreken van de negatieve spiraal
  • Focus op de toekomst en desgewenst behoud/herstel van de relatie
  • Partijen bepalen zelf de oplossingen
  • Oog voor gezamenlijke belangen, resultaat naar ieders tevredenheid
  • Tijdwinst, sneller duidelijkheid en dus relatief lage kosten
  • Geheimhouding en vertrouwelijkheid, kwestie wordt in besloten kring opgelost

Erkende specialisatieopleiding arbeidsmediation 

Erkende specialisatieopleiding familiemediation